Απόστολος Λύτρας: Αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» εισηγείται ο εισαγγελέας

Απόστολος Λύτρας: Αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» εισηγείται ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 52χρονου με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να γίνει δεκτό το αίτημα του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα για αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» πρότεινε ο Εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γιώργος Πολυκράτης, στην πρότασή του, ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 52χρονου με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση, για τους επόμενους έξι μήνες, συναινώντας στο αίτημα του ίδιου του κατηγορουμένου.

Η επιβολή αυτού του μέτρου «παρέχει βάσιμα την προσδοκία ότι ο κατηγορούμενος δε θα διαπράξει άλλα εγκλήματα παρόμοιας φύσης και βαρύτητας και δη σε βάρος της παθούσας συζύγου του, αφετέρου δε επαρκεί για να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο ακροατήριο καθώς και η υποβολή του στην εκτέλεση της εκδοθησόμενης τυχόν καταδικαστικής εναντίον του απόφασης, μέτρο το οποίο εν προκειμένω εναρμονίζεται με την αρχή της αναγκαίας αναλογίας μεταξύ του μέσου και του επιδιωκόμενου σκοπού…» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόταση. 

Την τελική απόφαση θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT