Συνελήφθη 58χρονος για την υπόθεση έκρηξης σε παραλιακό κατάστημα της Στούπας Μεσσηνίας

Συνελήφθη 58χρονος για την υπόθεση έκρηξης σε παραλιακό κατάστημα της Στούπας Μεσσηνίας

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν ένα μασούρι εκρηκτικής ύλης και περίπου 22 κιλά άγνωστης ουσίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 58χρονος συνελήφθη ως δράστης της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στις 5 Ιουλίου σε παραλιακό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Καλόγρια, στην Στούπα της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, ο 58χρονος ξεκίνησε τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου με δίκυκλο μοτοποδήλατο από τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης και έφθασε στο κατάστημα μέσω επαρχιακού ορεινού οδικού δικτύου, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Κατόπιν πυροδότησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κατάστημα.

Στη συνέχεια ο 58χρονος διέφυγε από την περιοχή της Στούπας, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, μέσω της οποίας είχε φθάσει στο παραλιακό κατάστημα.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του συλληφθέντα, βρήκαν το δίκυκλο μοτοποδήλατο, που χρησιμοποίησε για την μετακίνησή του, ενώ επιπλέον βρέθηκαν ένα μασούρι εκρηκτικής ύλης “RDX”, συνολικού μήκους 15 μέτρων, καθώς και περίπου 22 κιλά άγνωστης ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας ερευνάται.

Επίσης, βρέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 17,7 εκατοστών και 98 φυσίγγια, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT