Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λαύριο – Καλύτερη η εικόνα στη Χίο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λαύριο – Καλύτερη η εικόνα στη Χίο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια», δήλωσε ο Β. Κικίλιας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε ότι «σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες».

Υπενθυμίζεται ότι αργά το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις: 92 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρο, 25 οχήματα 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 που τους ζητεί να απομακρυνθούν προς την Ανάβυσσο. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Ανάβυσσο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λαύριο – Καλύτερη η εικόνα στη Χίο-1

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λαύριο – Καλύτερη η εικόνα στη Χίο-2
Φωτογραφία από το Λαύριο όπου μαίνεται η πυρκαγιά/ Πηγή: Fire news

Διακοπή κυκλοφορίας 

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων 

  • Επι της Λ. Σουνίου από το ύψος της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο 
  • Επί της Λ.Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος του ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο. 

Πυρκαγιά στη Χίο 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Κώμη Χίου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε περιοχή με μαστιχόδεντρα μεταξύ της Κώμης και της Καλαμωτής Χίου και στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 13ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Νωρίτερα προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κώμη και Καλαμωτή Χίου προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT