Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο σε Αττική και άλλες έξι περιφέρειες (χάρτης)

Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο σε Αττική και άλλες έξι περιφέρειες (χάρτης)

Οι περιοχές που θα βρίσκονται στο «πορτοκαλί» - Ακραία ζέστη μέχρι τις 24 Ιουλίου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται αύριο σε επτά περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου, στο «πορτοκαλί» (κατηγορία κινδύνου 4) θα βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο σε Αττική και άλλες έξι περιφέρειες (χάρτης)-1

Συστάσεις προς τους πολίτες

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Ακραία ζέστη μέχρι τις 24 Ιουλίου

«Η Αθήνα δεν θα “πέσει” κάτω από τους 38 βαθμούς Κελσίου καμία ημέρα, μέχρι τις 24 Ιουλίου. Μάλιστα οι θερμοκρασίες αυτές καταγράφονται στην πρωτεύουσα ήδη από την Τετάρτη», αναφέρει στην «Κ» ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Οπως εξηγεί ο ίδιος, το έντονο κύμα ζέστης έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζει σοβαρά τις αντοχές των πολιτών.

«Στη Δυτική Ελλάδα επί τέσσερις ημέρες τώρα το θερμόμετρο δείχνει 41 βαθμούς Κελσίου. Από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση της ΕΜΥ, θα σκαρφαλώσει στους 42 και 43 βαθμούς Κελσίου για συνεχόμενες ημέρες», σημειώνει ο μετεωρολόγος λέγοντας πως αυτό που ανησυχεί τον ίδιο και τους συναδέλφους του δεν είναι μόνο η μεγάλη διάρκεια αυτού του καύσωνα αλλά και το γεγονός ότι δεν κάνει διαλείμματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT