Mάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα

Επιχειρούν ισχυρές και εναέριες δυνάμεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα δίνει και σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία, με μεγάλες φωτιές στο Σουφλί, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο Κρήτης. 

Αναλυτικά, στο Σουφλί του Εβρου, σε εξέλιξη μαίνεται πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση, στην περιοχή «Κυριακή». Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης μηχανήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού.

Σαράντα πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 11 οχήματα επιχειρούν ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις δέχονται συνδρομή και από μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στα Σερζιανά Ιωαννίνων, φωτιά σε εξέλιξη επίσης κατακαίει δασική έκταση. Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα και πέντε αεροπλάνα. 

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή «Θράψανο», όπου επιχειρούν ως αυτήν την ώρα 35 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήματα, δέκα οχήματα και ένα ελικόπτερο. 

Στην Τζια, φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή «Λυγιά», για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της πυροσβεστικής, πλέον καίνε μόνο διάσπαρτες εστίες. 

Τέλος, χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση της Κέρκυρας, στην περιοχή Κουλούρα. Στην ευρύτερη περιοχή επιχείρησαν 16 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, πέντε οχήματα και πέντε αεροσκάφη. Και σε αυτή την περίπτωση οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεπικουρούνταν από υδροφόρες ΟΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT