Μητσοτάκης: Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τιμές χονδρικής στο ρεύμα

Μητσοτάκης: Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τιμές χονδρικής στο ρεύμα

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. και σε αυτή θα συμμετέχει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη σύσκεψη συγκαλεί για το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα τις αποκλίσεις στις χονδρικές τιμές του ρεύματος

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. και σε αυτή θα συμμετέχει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες. 

Υπενθυμίζεται πως οι υψηλές ημερήσιες διακυμάνσεις των τιμών ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά μπαίνουν και στο στόχαστρο της ΡΑΑΕΥ.

Η αρμόδια Αρχή, όπως επιβεβαιώνουν στελέχη της στην «Κ», έχει ζητήσει από το Χρηματιστήριο Ενέργειας μία πλήρη αναφορά των προσφορών που υποβάλλουν ανά ώρα τις τελευταίες ημέρες οι ηλεκτροπαραγωγοί.

Ο έλεγχος της ΡΑΑΕΥ δεν αφορά τη νομιμότητα των προσφορών, αφού το θεσμικό πλαίσιο δεν θέτει ανώτατο όριο υποβολής. Αυτό που θα εξετάσει είναι περιπτώσεις πιθανής κερδοσκοπίας. «Αν το λειτουργικό κόστος μιας μονάδας είναι 10 ευρώ και η προσφορά είναι 400 και 500, δεν δικαιολογείται», αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της ΡΑΑΕΥ στην «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT