Νέα φωτιά στο Ηράκλειο: Ηχησε το 112 για τέσσερα χωριά

Νέα φωτιά στο Ηράκλειο: Ηχησε το 112 για τέσσερα χωριά

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και στο μέτωπο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 14 οχήματα και 3 αεροσκάφη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση του Ηρακλείου Κρήτης δίνει η πυροσβεστική, με τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους τεσσάρων περιοχών να απομακρυνθούν.

«Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Ανω Ακρια, Κάτω Ακρια, Μοριά και Ατσιπάδες απομακρυνθείτε προς Ασήμι», σημειώνεται στο μήνυμα, με το οποίο ζητείται από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και στο μέτωπο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 14 οχήματα και 3 αεροσκάφη. 

«Αυτή τη στιγμή η πυροσβεστική αντιμετωπίζει μόνο διάσπαρτες εστίες. Η πυρκαγιά είχε κάποια στιγμή πορεία προς τους οικισμούς αλλά αυτή τη στιγμή η πορεία της έχει ανακοπεί. Υπήρχαν πολλοί καπνοί γιατί καίει κατά βάση αγροτοδασική έκταση» εξήγησε, μιλώντας στην «Κ», ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης.

Στις 6:30 το απόγευμα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης δήλωσε στην «Κ» ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν ενεργές διάσπαρτες εστίες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT