Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Ηχησε το «112», τραυματίες τρεις πυροσβέστες

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Ηχησε το «112», τραυματίες τρεις πυροσβέστες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στον Αγιο Βλάση, κοντά στο Σοφικό Κορινθίας και κινείται προς την Επίδαυρο. Από την Πυροσβεστική γίνεται λόγος για ιδιαίτερα δύσκολο μέτωπο, καθώς καίει σε πυκνό πευκοδάσος.

Μιλώντας στην «Κ», o Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, τόνισε: «Από τα δύο ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή, σε Κόρφο και Αγγελόκαστρο, το πιο δύσκολο είναι αυτό του Κόρφου. Εκτιμώ όμως ότι πριν πέσει η νύχτα θα ελεγχθεί. Εχουμε Canadair, Erickson, πολλές επίγειες δυνάμεις. Δίνεται μεγάλη μάχη, αλλά είμαστε αισιόδοξοι».

Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης, σημειώνει ότι «η φωτιά έχει δημιουργήσει δύο ενεργά μέτωπα εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού» και «πηγαίνει από τη μία προς Κόρφο και από την άλλη προς Αγγελόκαστρο», ενώ προς το παρόν δεν φαίνεται να απειλεί οικισμούς.

Στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων, 32 οχήματα, 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου από τον Στρατό, καθώς και δυνάμεις από Περιφέρεια και Δήμους. Τη μάχη της κατάσβεσης συνδράμει ομάδα Μολβαδών πυροσβεστών.

Δίνεται μεγάλη μάχη να «κυκλωθεί» η φωτιά πριν πέσει η νύχτα, ειδικά το μέτωπο του Κόρφου.

Σε αυτή τη φάση γίνονται αντιπυρικές ζώνες με μηχανήματα ΟΤΑ, – Δήμου, Περιφέρειας- αλλά και του Στρατού.

Στις 16:00, οι δυνάμεις επιχειρούσαν να φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες σε μία προσπάθεια να κυκλώσουν τη φωτιά.

Νωρίτερα, ήχησε το «112» το οποίο καλεί τους κατοίκους του Σοφικού να είναι σε επιφυλακή.

Σε τρεις ανήλθαν οι πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη. 

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Ηχησε το «112», τραυματίες τρεις πυροσβέστες-1

Σημειώνεται ότι με σχετικό έγγραφο που απέσταλη νωρίτερα, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, λόγω των πολλών περιστατικών και των καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Κορινθία, στις 15:15 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει συντονιστική σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία, φορεις, ΟΤΑ και Σώματα Ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT