Ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Ζάκυνθο

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», άμεσα θα μεταβούν στο νησί 30-40 άνδρες της ΟΠΚΕ, 10 της Τροχαίας και αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακίνηση ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, αιματηρές συμπλοκές αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στη Ζάκυνθο, ειδικά σε περιοχές όπως ο Λαγανάς, με πολλούς νέους σε ηλικία επισκέπτες που κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μόλις πριν από λίγες ημέρες συνελήφθησαν στον Λαγανά δώδεκα άτομα, εκ των οποίων έντεκα ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας από 17 έως 23 ετών, που συμμετείχαν σε σοβαρή συμπλοκή με μαχαιρώματα σε μπαρ της περιοχής. Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της συμπλοκής, ενώ επιπλέον –κατά περίπτωση– κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί όπλων και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού.

Αυτά τα φαινόμενα προσπαθεί να καταπολεμήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και γι’ αυτό χθες ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το νησί και είχε σύσκεψη με τοπικούς φορείς, στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. «Είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε στους κατοίκους ότι είμαστε αφοσιωμένοι στο να υπηρετούμε την ασφάλειά τους. Τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει η πραγματικότητα της Ζακύνθου και θα βελτιωθεί σημαντικά, έτσι ώστε οι κάτοικοι πρωτίστως και τα παιδιά τους να είναι ασφαλή. Και ταυτόχρονα οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι έρχονται σε έναν τόπο που σέβεται την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια τη σωματική τους ακεραιότητα», σημείωσε ο υπουργός.

Η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας κρίθηκε απολύτως αναγκαία καθώς η τουριστική κίνηση αυτή την εποχή είναι μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», άμεσα θα μεταβούν στη Ζάκυνθο 30-40 άνδρες της ΟΠΚΕ, 10 της Τροχαίας και αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών, οι οποίοι θα εργαστούν όλο το καλοκαίρι για τις σοβαρές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στον Δήμο Ζακύνθου δηλώνοντας ότι «σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και ανάλογα με την άδεια λειτουργίας που έχει κάθε μαγαζί, η αστυνομία θα εφαρμόσει τη νομιμότητα. Εγώ είμαι έτοιμος να δεχθώ επίσης, εάν ο δήμος αποφασίσει μια συγκεκριμένη ώρα λειτουργίας των καταστημάτων, να εφαρμόσουμε αυτή την απόφαση με ευλάβεια και αφοσίωση, γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή τα καταστήματα πρέπει να κλείνουν και να δείξουμε σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT