Επίτιμος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ανδρέας Δρακόπουλος

Επίτιμος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ανδρέας Δρακόπουλος

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τιμήθηκε για τη συνεισφορά του ιδρύματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη μορφή δωρεών, που έχουν φτάσει τις 54

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ποτέ μη σταματήσετε να επιδιώκετε τα ιδανικά σας και να ζείτε για αυτά». Αυτή τη φράση απηύθυνε προς τους νέους ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κατά τη χθεσινή αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα και μεγάλο ευεργέτη της Ιατρικής και του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αλλωστε οι δωρεές του ιδρύματος στοχεύουν στους νέους, δηλαδή στο μέλλον της χώρας. «Η πρώτη δωρεά του ιδρύματος έγινε το 1997 και πλέον οι δωρεές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Δρακόπουλος. «Ζούμε σε δύσκολες εποχές, καθώς παγκοσμίως σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται έλλειμμα ηγεσίας και ηθικής», συμπλήρωσε. Ο κ. Δρακόπουλος δεν έκανε λεπτομερή αναφορά στο σημαντικότατο έργο του ιδρύματος, άλλωστε αυτό έπραξαν οι οικοδεσπότες του.

Ενδεικτικά, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος ανέφερε ότι «ο νέος ελληνισμός στηρίχθηκε στις δωρεές και τις ευεργεσίες εύπορων Ελλήνων της διασποράς. Το ΕΚΠΑ έχει μακρά παράδοση ευεργεσιών, για πάνω από 25 χρόνια το Ιδρυμα στηρίζει το ΕΚΠΑ αναδεικνύοντας την αξία του και βοηθώντας να συνεχίσει το έργο του. Η συνεισφορά του Ιδρύματος εκφράζει την πεμπτουσία του ελληνικού ευεργετισμού». Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει κάνει προς το ΕΚΠΑ 54 δωρεές, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ, με το κοινωφελές έργο του ιδρύματος να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το ΙΣΝ εστιάζει στην υγεία, γι’ αυτό και τον λόγο έλαβε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «η αξία των δωρεών του ιδρύματος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος ευεργέτης στον χώρο της υγείας». «Ανθούν οι πολιτείες που αναγνωρίζουν δημόσια όσους συνεισφέρουν», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. Χαρακτηριστικά, αυτή την περίοδο με δωρεές του ιδρύματος χτίζονται τρία νέα νοσοκομεία και κατασκευάζεται νέο κτίριο στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ είναι η ενδέκατη χρονιά της πρωτοβουλίας των κινητών ιατρικών μονάδων. Το ίδρυμα έχει συμβάλει με τις αγορές σε εξοπλισμό και οχήματα στη διακομιδή πολύ μεγάλου αριθμού κατοίκων ακριτικών περιοχών στα νοσοκομεία των αστικών κέντρων. «Ο Ανδρέας Δρακόπουλος έχει αλλάξει την εικόνα της υγείας στην Ελλάδα», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υπουργοί Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκη Κεραμέως, Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Λουκάς Παπαδήμος και Αντώνης Σαμαράς, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, εκπρόσωποι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και των Ενόπλων Δυνάμεων, ακαδημαϊκοί (ενδεικτικά, Σταμάτης Κριμιζής και Χαράλαμπος Ρούσσος), πανεπιστημιακοί (Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Αναστασία Κοτανίδου, Χρήστος Κίττας, Θεόδωρος Φορτσάκης κ.ά.) και ο πρόεδρος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Σταύρος Ζουμπουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT