Φωτιά τώρα – Αττική, Αρκαδία, Πέλλα: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά τώρα – Αττική, Αρκαδία, Πέλλα: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα

Διάσπαρτες εστίες στα Βίλια, μαίνεται η φωτιά σε Πέλλα και Αρκαδία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλά μέτωπα φωτιάς καλείται να αντιμετωπίσει και σήμερα η πυροσβεστική, σε Αττική, Πέλλα και Αρκαδία. 

Στα Βίλια Αττικής, έπειτα από ώρες επιχειρήσεων, παραμένουν διάσπαρτες εστίες εντός της καμένης, βραχώδους, δασικής έκτασης που δεν απείλησε σπίτια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάηκε κυρίως χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 25 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα. 

Στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κρανιά του όρους Πάικου Πέλλας, εξάλλου, η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το βράδυ συνεχίζεται, χωρίς έχει αλλάξει σημαντικά η κατάσταση.

Στο Καστράκι της Αρκαδίας, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση. Κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 6 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.20 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αρσάκειο Ροδόπης. Δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο μέχρι την οριστική λήξη του συμβάντος. Επίσης, στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στα Αμπελάκια Ροδόπης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά το σύνολο των δυνάμεων που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης -30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, με συνδρομή πέντε αεροσκαφών, ενός ελικοπτέρου και μηχανημάτων έργων και υδροφόρων ΟΤΑ- συνεχίζουν να επιχειρούν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT