Ετοιμάζεται ρύθμιση για επιτάξεις γιατρών

Ετοιμάζεται ρύθμιση για επιτάξεις γιατρών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των ιδιωτών γιατρών για τη συμμετοχή τους στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων που έχουν σοβαρές ελλείψεις, αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην υποεπιτροπή περιφερειών για τις πολιτικές στελέχωσης των δομών υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές. Αφού ξεκαθάρισε ότι το κράτος αναγνωρίζει πως υπάρχει έλλειψη γιατρών και πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις, μίλησε για την ανάγκη να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές.

«Eκτιμώ ότι όπως πηγαίνουν τα πράγματα δεν θα χρειαστεί να επιβάλουμε εξαναγκασμό, γιατί απ’ ό,τι βλέπω οι σύλλογοι έδειξαν εποικοδομητικό πνεύμα. Αν μπουν οι ιδιώτες δεν έχω καμία διάθεση να επιβάλω εξαναγκασμό. Θα το εφαρμόσω μόνο αν δεν έχω καταφέρει να λύσω το πρόβλημα», πρόσθεσε. Επίσης, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή νομοθετική διάταξη η οποία θα τον εξουσιοδοτεί για να λύσει το πρόβλημα. «Χρειάζομαι νομική εξουσιοδότηση που θα πάρω την επόμενη βδομάδα», διευκρίνισε.

«Μόλις την ψηφίσει η ολομέλεια θα την υπογράψω. Διευρύνουμε τα κριτήρια του πώς εντάσσονται περιοχές στις “άγονες”, όπως π.χ. στη Σπάρτη. Οπου έχουν γίνει διαδοχικές προσκλήσεις γιατρών και παραμένουν άγονες, μετατρέπεται σε άγονη και η περιοχή», είπε και εξήγησε: «Δίνουμε στους γιατρούς 3.600 ευρώ τον χρόνο και στις ειδικότητες με μεγάλη έλλειψη δίνουμε τα διπλάσια (7.200 ευρώ). Δεν τα δίνουμε μόνο σ’ αυτούς που πηγαίνουν τώρα να κάνουν αίτηση. Στις περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία Β των άγονων, δίνουμε 2.400 ευρώ μεικτά και 4.800 ευρώ αντίστοιχα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT