Φωτιά στην Υδρα: Μετακινήθηκαν δύο στελέχη της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Υδρα: Μετακινήθηκαν δύο στελέχη της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, επικεφαλής της ΔΑΕΕ μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία και ένα ακόμη στέλεχος της ίδιας διεύθυνσης τοποθετήθηκε σε άλλο πόστο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές έγιναν στην ηγεσία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής (ΔΑΕΕ) εξαιτίας της διαχείρισης της έρευνας για τη φωτιά της 21ης Ιουνίου στην Yδρα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, επικεφαλής της ΔΑΕΕ μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία και ένα ακόμη στέλεχος της ίδιας διεύθυνσης τοποθετήθηκε σε άλλο πόστο. Από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος διατάχθηκε ΕΔΕ προς διερεύνηση τέλεσης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από τις ενέργειες ή παραλείψεις των ανακριτικών υπαλλήλων που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Eρευνα για την αντιμετώπιση του συμβάντος είχε πραγματοποιήσει και η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας αναζητώντας τυχόν παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επιτραπεί στους μισθωτές του σκάφους «Περσεφόνη 1» να φύγουν από την Ελλάδα μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Yδρα, παρά τις υποψίες που υπήρχαν για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Oπως είχε γράψει η «Κ», ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συνδρομή υφισταμένου του, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί τα καπνογόνα του σκάφους, υπέβαλαν σε ερωτήσεις τους δέκα Καζάκους επιβάτες προσπαθώντας να διευκρινίσουν εάν αυτοί εμπλέκονται ή όχι στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. Μετά τις αρνητικές, προφορικές απαντήσεις επέτρεψαν στους επιβάτες να αποχωρήσουν για να προλάβουν πτήση για την πατρίδα τους. Αντιθέτως, συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος.

Κατά των οκτώ ενήλικων επιβατών της θαλαμηγού από το Καζακστάν έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Πειραιά ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό

«Ηταν μεγάλη έκπληξη για εμάς όταν μάθαμε στον Τύπο για τις κατηγορίες που ακολούθησαν μετά την επιστροφή μου και τις αρνούμαι κατηγορηματικά», ανέφερε σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν, Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν, ο οποίος οργάνωσε την ενοικίαση του επίμαχου γιοτ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT