Εβρος: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους πυροβολισμούς – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Εβρος: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους πυροβολισμούς – Τι εξετάζουν οι Αρχές

«Δεν ξέρουμε ακόμα πώς να το εξηγήσουμε», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Εβρου, επισημαίνοντας πως τέτοια περιστατικά σημειώνονταν στο παρελθόν, αλλά όχι το τελευταίο διάστημα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό με πυροβολισμούς το απόγευμα του Σαββάτου στο Σουφλί του Εβρου, κατά το οποίο τραυματίστηκε ένας 54χρονος συνοριοφύλακας.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 18:20 το απόγευμα όταν άγνωστοι από την τουρκική πλευρά άνοιξαν πυρ εναντίον του 54χρονου καθώς και άλλων Ελλήνων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

«Οι συνάδελφοι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία-περιπολία. Δεν ξέρουμε από ποιους δέχθηκαν πυροβολισμό», σημείωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μιλώντας στην «Κ» για τον τραυματισμό του συναδέλφου του.

Εκτός κινδύνου ο 54χρονος

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε είναι 54 ετών και από τους πιο έμπειρους στην υπηρεσία. Οπως είπε, έχει βγει από το χειρουργείο και είναι εκτός κινδύνου.

«Δεν ξέρουμε ακόμα πώς να το εξηγήσουμε», δήλωσε αναφερόμενος στο επεισόδιο, επισημαίνοντας πως τέτοια περιστατικά σημειώνονταν στο παρελθόν, αλλά όχι το τελευταίο διάστημα. «Εδώ και έναν χρόνο έχουν σταματήσει αυτά. Και οι ροές μεταναστών είναι μειωμένες. Ηταν βατό καλοκαίρι».

Τέλος, ανέφερε πως το περιστατικό αυτό ανέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι η δουλειά του συνοριοφύλακα.

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του τραυματισμένου από πυροβολισμό συνοριοφύλακα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, ο 54χρονος βρίσκεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον και η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι ελληνικές αρχές είναι κάποιος διακινητής να ήταν αυτός που άνοιξε πυρ προς την πλευρά των συνοριοφυλάκων προκειμένου να περάσουν παράνομα στη χώρα παράτυποι μετανάστες.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το ποιος ήταν ο δράστης του συγκεκριμένου περιστατικού.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τις έρευνες για το περιστατικό διενεργούν οι αρμόδιες Αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT