Φωτιά τώρα – Ωρωπός: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση – Ηχησε το 112

Φωτιά τώρα – Ωρωπός: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση – Ηχησε το 112

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14.40, κοντά σε οικισμό. Για την αντιμετώπισή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα σε αγροτοδασική έκταση στο Συκάμινο Ωρωπού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14.40, κοντά σε οικισμό, ενώ στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μιλώντας νωρίτερα στην «Κ», ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ανέφερε πως «η φωτιά είναι σε ύφεση και δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργό μέτωπο». «Τα εναέρια συνεχίζουν να πετούν, ευτυχώς δε φυσάει», πρόσθεσε.

Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στο νοσοκομείο ένας εθελοντής πυροσβέστης

Σύμφωνα με το δήμο Ωρωπού, εθελοντής πυροσβέστης διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού, μετά από εισπνοή καπνών. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διαπιστώθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνο, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Μήνυμα μέσω 112

Μήνυμα μέσω του 112, το οποίο εστάλη λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, καλούσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Συκάμινο Ωρωπού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», σημειώνεται.

Δείτε εικόνες

Φωτιά τώρα – Ωρωπός: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση – Ηχησε το 112-1
Facebook / Δήμος Ωρωπού

Φωτιά τώρα – Ωρωπός: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση – Ηχησε το 112-2
Facebook / Δήμος Ωρωπού

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT