Ασθενής υπέστη έγκαυμα από θερμαινόμενη κουβέρτα σε χειρουργείο – Η απόφαση του δικαστηρίου

Ασθενής υπέστη έγκαυμα από θερμαινόμενη κουβέρτα σε χειρουργείο – Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια τον αναισθησιολόγο, τον υπεύθυνο της τεχνικής υπηρεσίας της κλινικής και τον νομικό της εκπρόσωπο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε η υπόθεση ενός ασθενούς, ο οποίος εισήλθε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με έγκαυμα στο αριστερό του πόδι.

Το περιστατικό σημειώθηκε το 2019 σε ιδιωτική κλινική, ενώ τη σωματική βλάβη φαίνεται πως προκάλεσε μία ελαττωματική θερμαινόμενη κουβέρτα που τοποθετήθηκε στον νεαρό ασθενή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια τον αναισθησιολόγο, τον υπεύθυνο της τεχνικής υπηρεσίας της κλινικής και τον νομικό της εκπρόσωπο.

Σε καθέναν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή. Παράλληλα, το δικαστήριο αθώωσε τέσσερα άτομα που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, μεταξύ των οποίων τον χειρουργό ιατρό, δύο νοσηλευτές και τον νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας εμπορίας της θερμαινόμενης κουβέρτας.

Αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκρινε πως η συγκεκριμένη συσκευή δεν λειτούργησε ορθά, λόγω ενός ακατάλληλου εξαρτήματος, με συνέπεια να ανεβάσει θερμοκρασία στους 54 βαθμούς, προκαλώντας το έγκαυμα στον 22χρονο τότε ασθενή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT