Φωκίδα: Βρέθηκε φυτεία κάνναβης με 1.838 δενδρύλλια στα Βαρδούσια

Φωκίδα: Βρέθηκε φυτεία κάνναβης με 1.838 δενδρύλλια στα Βαρδούσια

Η συγκομιδή θα έφθανε περίπου τα 920 κιλά ενώ οι καλλιεργητές αναζητούνται για να συλληφθούν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φυτεία κάνναβης, μέσα στην οποία καλλιεργούνταν 1.838 δενδρύλλια, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας σε δασική περιοχή στα Βαρδούσια της Φωκίδας, ενώ οι καλλιεργητές αναζητούνται για να συλληφθούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η συγκομιδή από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων θα έφθανε περίπου τα 920 κιλά κάνναβης.

Παράλληλα, το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και τη διακίνηση της κάνναβης θα έφθανε, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι και τα 2.746.000 ευρώ.

Ειδικότερα, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχε συγκεντρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και του τμήματος Λιδωρικίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν την οργανωμένη φυτεία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που περιβάλλονταν με φυσική κάλυψη, από πυκνή δασώδη βλάστηση, χωρισμένο σε πέντε επίπεδα.

Επίσης, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει αυτοσχέδιο μηχανισμό ποτίσματος με δύο δεξαμενές χωρητικότητας 500 λίτρων η καθεμία, ενώ μέσα στον χώρο της φυτείας είχαν ανεγείρει δύο αυτοσχέδια ξύλινα παραπήγματα και είχαν τοποθετήσει τρεις σκηνές.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμφισσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT