Μύκονος: Πώς δρούσε η συμμορία που «ξάφριζε» σπίτια και ξενοδοχεία (βίντεο)

Μύκονος: Πώς δρούσε η συμμορία που «ξάφριζε» σπίτια και ξενοδοχεία (βίντεο)

Οι δράστες απεικονίζονται να φορούν κουκούλες και γάντια και να «εισβάλλουν» σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο το οποίο έχουν βάλει «στόχο». Ο χώρος «καβάτζα» που έκρυβαν τη λεία τους

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο δράσης της σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα στην Μύκονο

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη τη Δευτέρα στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, ένας 32χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα που ήταν συνεργοί του συλληφθέντα.

Οπως διαπιστώθηκε, οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα, απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, είδη ρουχισμού – ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.

Οπως φαίνεται και στα βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, οι δράστες φορώντας κουκούλες και γάντια «εισβάλλουν» σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο το οποίο έχουν βάλει «στόχο» και λίγο αργότερα καταγράφονται να απομακρύνονται με τη λεία τους. 

Παράλληλα, είχαν διαμορφώσει έναν χώρο «καβάτζα», όπου διέμεναν προσωρινά σε σκηνή, και έκρυβαν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.

Εχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρημάτων και αντικειμένων, η αξία των οποίων εκτιμάται σε πάνω από 55.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των πειστηρίων βρέθηκε κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί το 2022 από μονοκατοικία στην περιοχή Πυργί Μυκόνου. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT