Ιός Δυτικού Νείλου: Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα για φέτος

Ιός Δυτικού Νείλου: Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα για φέτος

Πρόκειται για 75χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα, από την πόλη των Σερρών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου για φέτος, καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Πρόκειται για 75χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα, από την πόλη των Σερρών. Το κρούσμα θα συμπεριληφθεί στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με τον νομίατρο της Π.Ε Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη, οι ευπαθείς ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Οπως υπογραμμίζει, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από μολυσμένα πτηνά. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό.

Η πλειονότητα όσων μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνει καθόλου ή παρουσιάζει μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα που προσβάλλουν το νευρικό σύστημα, προκαλώντας κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα.

Ατομα άνω των 50 ετών κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά, ενώ στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν και άτομα σε ανοσοκαταστολή ή με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT