Φωτιά τώρα – Χανιά: Μπαράζ 112, κοντά σε οικισμούς οι φλόγες

Φωτιά τώρα – Χανιά: Μπαράζ 112, κοντά σε οικισμούς οι φλόγες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα Χανιά, σε αγροτοδασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αγρίλες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα Χανιά, σε αγροτοδασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αγρίλες. 

Λίγο πριν τις 7μ.μ. οι αρχές έστειλαν και τρίτο μήνυμα 112 προς τους κατοίκους γύρω περιοχών, να κατευθυνθούν προς ασφαλές σημείο. «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων απομακρυνθείτε προς Τεμένια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εξαπλώνεται προς κατευθύνσεις που υπάρχουν και άλλοι οικισμοί, όπως το Ροδοβάνι. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές και οι φλόγες κατακαίνε κυρίως χαμηλή βλάστηση. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ενεργό μέτωπο αφορά προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα στο νότιο κομμάτι της περιοχής. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 124 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργων, 2 εθελοντικές ομάδες της ΕΠΟΜΕΑ, ο Ερυθρός Σταυρός,  εθελοντές κάτοικοι των χωριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT