Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ – Οδηγός για τους υποψήφιους

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ – Οδηγός για τους υποψήφιους

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr είτε με γραπτό μήνυμα SMS ή επισκεπτόμενοι το Λύκειο από όπου αποφοίτησαν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr είτε με γραπτό μήνυμα SMS ή επισκεπτόμενοι το Λύκειο από όπου αποφοίτησαν.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), ώστε να δουν το τμήμα ή τη σχολή που εισήχθησαν.

Οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Στα Λύκεια θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα των βάσεων σε εμφανές σημείο, χωρίς ονοματεπώνυμα, με τους κωδικούς των υποψηφίων και τις σχολές εισαγωγής. 

Οι αριθμοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 73.161, εκ των οποίων 61.985 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.176 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Συνολικά, εισήχθησαν στα ΑΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Για τα αποτελέσματα των ΣΑΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT