Κορωνοϊός: Αύξηση 17,7% στις εισαγωγές – 35 θάνατοι

Κορωνοϊός: Αύξηση 17,7% στις εισαγωγές – 35 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να καταγράφει αυξημένη δραστηριότητα του κορωνοϊού Sars-Cov 2, όπως σημειώνει στην έκθεσή του για την εβδομάδα 15 έως 21 Ιουλίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να καταγράφει αυξημένη δραστηριότητα του κορωνοϊού Sars-Cov 2, με αυξητική τάση στις εισαγωγές για νοσηλεία, όπως σημειώνει στην έκθεσή του για την εβδομάδα 15 έως 21 Ιουλίου.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 788. Την προηγούμενη εβδομάδα (8 με 14 Ιουλίου) είχαν καταγραφεί 669 εισαγωγές σημειώνοντας αύξηση 17,7%. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 551. Οι εισαγωγές την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 306.

Μέσα σε εφτά ημέρες καταγράφηκαν 35 θάνατοι, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 23 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 17.

Διασωληνώθηκαν ακόμα έξι άτομα και, συνολικά, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 17 ασθενείς. 

Καταγράφεται αυξητική τάση της ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T, με επικράτησή της κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγηθεί έγκαιρα θεραπεία.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT