Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά – 4 συλλήψεις

Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά – 4 συλλήψεις

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών, όπλα, φυσίγγια, χρήματα και «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας με δράση στη διακίνηση ναρκωτικών, σε περιοχές της Αττικής, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή των τμημάτων Ασφαλείας Μεγαρέων και Ασπροπύργου, της ΟΠΚΕ και αστυνομικού σκύλου, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 31, 43 και 55 ετών καθώς και για έναν 29χρονο Ελληνα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική ομάδα είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, τα οποία επιδίδονταν στη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα μέλη της οργάνωσης επικοινωνούσαν κυρίως μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, αποφεύγοντας την αναφορά ονομάτων κατά τις συνομιλίες, ενώ χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τις ουσίες που διακινούσαν.

Ως προς τους ρόλους των μελών της, ο 43χρονος ήταν το ηγετικό μέλος, λάμβανε κάθε απόφαση που αφορούσε την οργάνωση, ενώ ενημερωνόταν προτού πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ενέργεια από τα υπόλοιπα μέλη.

Ο 31χρονος, ως βασικό μέλος της οργάνωσης, αντικαθιστούσε τον 43χρονο, όπου ήταν αναγκαίο, ενώ διατηρούσε νομιμοφανή επιχείρηση που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για τις συγκεντρώσεις των μελών και τη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα, ο 55χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη διακίνηση των ναρκωτικών και την επικοινωνία με τους «πελάτες», ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ηγετικών μελών της οργάνωσης. Τέλος, ο 29χρονος, προμηθευόταν από τους ανωτέρω και διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης, ενώ διακινούσε επιπλέον ποσότητες κάνναβης.

Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά – 4 συλλήψεις-1
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή τους, σε σπίτια και σε κατάστημα στην περιοχή του Μαρκοπούλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 70,66 γραμμάρια κοκαΐνης, 269,8 γραμμάρια κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, 2 πιστόλια, περίστροφο, αεροβόλο όπλο και μαχαίρι, 84 φυσίγγια, το ποσό των 8.420 ευρώ, 52 δολάρια, 500 κορόνες Σουηδίας και 1.600 Λεκ Αλβανίας, 2 ζυγαριές, 9 κινητά και 8 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Οπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.. ο 29χρονος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, ως μέλος έτερης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες και απάτες μέσω υπολογιστή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT