Σε διαθεσιμότητα o αστυνομικός που ζήτησε αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις

Σε διαθεσιμότητα o αστυνομικός που ζήτησε αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 31χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Τετάρτη, αφού επιχείρησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε επίσης η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο αστυνομικός συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, κατηγορούμενος ότι επιχείρησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό να λάβει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, χρήσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κι ένας ιδιώτης γιατρός που όμως δεν συνελήφθη, αφού δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας. Με εντολή εισαγγελέα θα σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία εις βάρος του.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε συνέχεια του από 24-07-2024 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη αστυνομικού, ο οποίος προσπάθησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT