Τα κρησφύγετα των διακινητών στη Ρόδο – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Τα κρησφύγετα των διακινητών στη Ρόδο – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Επειτα από μυστικές έρευνες ενός μήνα, ο 44χρονος εγκέφαλος με το κωδικό όνομα Abu Hamza, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Ρόδου, σε κοινή επιχείρηση της ΕΥΠ και του Λιμενικού Σώματος. Στην έρευνα μετείχαν και αξιωματούχοι της τουρκικής MIT

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για τον “Abu Hamza”, τον εγκέφαλο 11μελους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο, που ζούσε σε βίλες, παρακολουθούσε τις κινήσεις του ελληνικού Λιμενικού και προμήθευε με πλαστά έγγραφα μετανάστες.

Επειτα από μυστικές έρευνες διάρκειας ενός μήνα, ο 44χρονος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Ρόδου, σε κοινή επιχείρηση της ΕΥΠ και του Λιμενικού Σώματος. Στην έρευνα που είχε προηγηθεί μετείχαν και αξιωματούχοι της τουρκικής MIT.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μέχρι την άφιξή του στην Ελλάδα το 2023, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δραστηριοποιείτο στη διακίνηση μεταναστών, με έδρα τα τουρκικά παράλια.

Τα κρησφύγετα των διακινητών στη Ρόδο – Φωτογραφίες ντοκουμέντο-1
Ο φερόμενος εγκέφαλος “Abu Hamza”.

Ο 44χρονος τέθηκε στο στόχαστρο της τουρκικής αστυνομίας και κατέφυγε στη χώρα μας, όπου και έλαβε άσυλο, το 2024. Αφότου βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών των ελληνικών Αρχών, ζητήθηκε η συνδρομή των τουρκικών υπηρεσιών.

Τα κρησφύγετα των διακινητών στη Ρόδο – Φωτογραφίες ντοκουμέντο-2
Το σπίτι του 44χρονου Σύρου που φέρεται ως εγκέφαλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ταρίφα» για κάθε μετανάστη που ήθελε να φθάσει από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια ανερχόταν σε 5.000 ευρώ.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε ταχύπλοα αλλά και θαλαμηγούς για τη μεταφορά τους. Ρόλο συνεργού είχε ο γιος του 44χρονου, ο οποίος είναι γεννημένος το 2008.

Τα κρησφύγετα των διακινητών στη Ρόδο – Φωτογραφίες ντοκουμέντο-3
Οδηγός, μέλος του κυκλώματος, μεταφέρει τρόφιμα σε σπίτι κρησφύγετο με μετανάστες που μίσθωνε η σπείρα στη Ρόδο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT