Meteo: «Εβρασαν» τα αστικά κέντρα – Υψηλές θερμοκρασίες και τη νύχτα

Meteo: «Εβρασαν» τα αστικά κέντρα – Υψηλές θερμοκρασίες και τη νύχτα

Περίπου το 50-60% του πληθυσμού του λεκανοπεδίου της Αττικής βίωσε μια αρκετά δύσκολη κατάσταση, καθώς για 15-18 ημέρες η θερμοκρασία δεν υποχωρούσε κάτω από το όριο των 27 βαθμών Κελσίου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια, τουλάχιστον από το 1980, ήταν το πρόσφατο κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα τον Ιούλιο, «δείχνοντας τα δόντια του» ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Οπως αναφέρει το Meteo, κύριο χαρακτηριστικό του δεν ήταν οι ακραίες τιμές μέγιστων θερμοκρασιών, αλλά η διάρκειά του, καθώς καταγράφηκαν 16 συνεχόμενες ημέρες με θερμοκρασίες ίσες ή άνω των 37 βαθμών Κελσίου.

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτα, με την κατάσταση να χειροτερεύει αισθητά στις μεγάλες πόλεις, όπου η θερμοκρασία δεν έπεφτε κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου για πολλά 24ωρα.

Στον πίνακα που ακολουθεί, αποτυπώνονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 27 βαθμών Κελσίου, από τις αρχές του μήνα μέχρι και τις 25 Ιουλίου. Παρατηρείται πως οι σταθμοί με τις περισσότερες ημέρες βρίσκονται σε αστικά κέντρα όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και ο Βόλος.

Meteo: «Εβρασαν» τα αστικά κέντρα – Υψηλές θερμοκρασίες και τη νύχτα-1
Ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 27° C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και 25/7 στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, το μεγαλύτερο πλήθος σταθμών με πολλές ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη των 27 βαθμών Κελσίου συγκεντρώνονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου υπήρξε και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ειδικότερα, αρκετές περιοχές, κυρίως στα νότια τμήματα της Αττικής, κατέγραφαν για 15-20 ημέρες τιμές θερμοκρασίας μεγαλύτερες ή ίσες των 27 βαθμών, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Meteo: «Εβρασαν» τα αστικά κέντρα – Υψηλές θερμοκρασίες και τη νύχτα-2
Ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 27° C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και 25/7 στην Αττική.

«Συμπερασματικά, περίπου το 50-60% του πληθυσμού του λεκανοπεδίου της Αττικής βίωσε μια αρκετά δύσκολη κατάσταση κατά τη διάρκεια του καύσωνα, όπου για 15-18 ημέρες η θερμοκρασία δεν υποχωρούσε κάτω από το όριο των 27βαθμών Κελσίου», σημειώνει το Meteo.

Πηγή: Meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT