Αυτοδιοίκηση στο ΕΑΠ μετά από 27 χρονια

Αυτοδιοίκηση στο ΕΑΠ μετά από 27 χρονια

Πρώτος Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου εκλέχθηκε ο καθηγητής Μανώλης Κουτούζης, ο οποίος συγκέντρωσε 9 από τις 11 ψήφους του Συμβουλίου Διοίκησης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για την ανάδειξη των πρώτων Πρυτανικών Αρχών, μετά από 27 χρόνια διοίκησης από Διοικούσες Επιτροπές, πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιουλίου.

Για τη θέση του πρύτανη υπήρξαν δύο υποψήφιοι, ο νυν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγητής Μανώλης Κουτούζης.

Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Συμβουλίου Διοίκησης, πρώτος Πρύτανης του ΕΑΠ εκλέχθηκε ο καθηγητής Μανώλης Κουτούζης, ο οποίος συγκέντρωσε 9 (από τις 11) ψήφους του Συμβουλίου Διοίκησης, έναντι 2 ψήφων που έλαβε ο Καθηγητής Ι. Καλαβρουζιώτης.

Παράλληλα, ορίστηκαν, με βάση την πρόταση του εκλεγέντος Πρύτανη, οι πρώτοι τέσσερις Αντιπρυτάνεις του ΕΑΠ.

Πρόκειται για τους Αθανάσιο Μιχιώτη, καθηγητή Α΄ βαθμίδας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Αντιπρύτανης Ερευνας και Καινοτομίας), Τάκη Καγιαλή, καθηγητή Α΄ βαθμίδας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας), Ευθύμιο Ζέρβα, καθηγητή Α΄ βαθμίδας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Βιώσιμου Σχεδιασμού, (Αντιπρύτανης Υποδομών και Οικονομικών) και Βασίλη Βερύκιο, καθηγητή  Α΄ βαθμίδας της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας, (Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας).

Σημειώνεται πως η αυτοδιοίκηση του ΕΑΠ, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των μελών ΔΕΠ και της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας του ιδρύματος, κατέστη εφικτή με τις προβλέψεις του Ν.5094/2024.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT