Καίει για δέκατη ημέρα η πυρκαγιά στο όρος Ορβηλος

Καίει για δέκατη ημέρα η πυρκαγιά στο όρος Ορβηλος

Πρόκειται για μια ναρκοθετημένη περιοχή στην οποία ο Στρατός απαγορεύει την είσοδο των πυροσβεστών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δέκατη ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 18 Ιουλίου στο όρος Ορβηλος. Από τις φλόγες εκτιμάται πως έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 11.000 στρέμματα δάσους. 

Το βουνό βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν από τη γειτονική χώρα, ενώ τις τρεις τελευταίες ημέρες επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και από την Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ελληνική επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται από συγκεκριμένη μονοπάτι, και όχι σε ναρκοθετημένη περιοχή. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά καίει υπόροφα, δηλαδή την πεσμένη νεκρή βλάστηση στο έδαφος – ξερά κλαδιά και φύλλα που έχουν συσσωρευτεί στο έδαφος από τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόκειται για μια ναρκοθετημένη περιοχή στην οποία ο Στρατός απαγορεύει την είσοδο των πυροσβεστών, τονίζουν οι ίδιες πηγές. 

Παρότι δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με μεμονωμένες εστίες φωτιάς και αναζωπυρώσεις. 

Συνολικά 28 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μηχανήματα του στρατού, της Π.Ε. Σερρών και του Δήμου Σιντικής έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT