ΕΛ.ΑΣ.: Δύο συλλήψεις για φόνο και ναρκωτικά – Με εντάλματα από Σουηδία και Ιράν

ΕΛ.ΑΣ.: Δύο συλλήψεις για φόνο και ναρκωτικά – Με εντάλματα από Σουηδία και Ιράν

Σε δύο συλλήψεις ατόμων που διώκονταν βάσει διεθνών ενταλμάτων, για διακίνηση ναρκωτικών και συνέργεια σε ανθρωποκτονία αντίστοιχα, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο συλλήψεις ατόμων που διώκονταν βάσει διεθνών ενταλμάτων, για διακίνηση ναρκωτικών και συνέργεια σε ανθρωποκτονία αντίστοιχα, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στην πρώτη περίπτωση, ένας 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το πρωί της 26ης Ιουλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Σε βάρος του 27χρονου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Σουηδίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και εκρηκτικών. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι τα έτη 2022 και 2023, από κοινού με συνεργούς του, διακίνησε ποσότητες ναρκωτικών, καθώς και δύο όπλα, εντός της Σουηδίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παράλληλα, το πρωί της 25ης Ιουλίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών ένας 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Ιράν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Σε βάρος του εκκρεμεί δικαστική απόφαση από τις ιρανικές Αρχές, με ποινή κάθειρξης 16 ετών, καθώς συνέδραμε δράστη σε υπόθεση ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στη χώρα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT