Μύκονος: Λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο – Δεν έκοψε 11 αποδείξεις ύψους 7.000 ευρώ

Μύκονος: Λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο – Δεν έκοψε 11 αποδείξεις ύψους 7.000 ευρώ

Οι ελεγκτές ήρθαν αντιμέτωποι με την αντίδραση του ιδιοκτήτη και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας για την επιβολή του νόμου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου έβαλε η ΑΑΔΕ, όταν διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν είχε κόψει έντεκα αποδείξεις, συνολικού ύψους 7.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση εστίασης στην Αγία Αννα, οι ελεγκτές επέβαλαν πρόστιμο και λουκέτο για 48 ώρες, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με την αντίδραση του ιδιοκτήτη. 

Ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία, ισχυρίστηκε πως δεν ήταν δυνατόν να κλείσει η επιχείρηση επειδή με τον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου λειτουργεί και ξενοδοχείο. Η πλευρά του ιδιοκτήτη όμως είχε παραλείψει να διευκρινίσει πως το ξενοδοχείο λειτουργούσε σε ξεχωριστή εγκατάσταση. 

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου διαμαρτυρήθηκε στη συνέχεια για «δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος» και επανήλθε υποστηρίζοντας ότι η σφράγιση θα έπρεπε να αναβληθεί επειδή βρίσκονταν πελάτες στον χώρο. 

Με τη συνδρομή της αστυνομίας ο χώρος τελικά σφραγίστηκε όπως ορίζει ο νόμος. 

Λόγω των συγκεκριμένων παραβάσεων, η επιχείρηση θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα τόσο για τα εισοδήματά της, όσο και για το Φ.Π.Α.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT