Φωτιά στην Εύβοια: Εξερράγη ανεμογεννήτρια στις Πετριές

Φωτιά στην Εύβοια: Εξερράγη ανεμογεννήτρια στις Πετριές

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κομμάτια από την ανεμογεννήτρια που εξερράγη, έπεσαν κοντά σε εθελοντές και πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκρηξη μια ανεμογεννήτριας προκάλεσε, μεταξύ άλλων, η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Πετριών και κομμάτια από τον κατεστραμμένο μηχανισμό έπεσαν σε μικρή απόσταση από πυροσβέστες και εθελοντές που δίνουν μάχη με τις φλόγες. 

Εν τω μεταξύ, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι, έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις και πλέον εκτείνεται σε τρία μέτωπα, ενώ στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ, με ριπές που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, με μπαράζ διαδοχικών μηνυμάτων μέσω του 112, καθώς και σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν νωρίτερα 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για τον συντονισμό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT