Προφυλακίστηκε 58χρονος για παιδική πορνογραφία – Δικογραφία για ακόμα δύο άτομα

Προφυλακίστηκε 58χρονος για παιδική πορνογραφία – Δικογραφία για ακόμα δύο άτομα

Για παρόμοια αδικήματα είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν, ο 58χρονος που συνελήφθη από στελέχη της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κατά τις έρευνες εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παρόμοια αδικήματα είχε απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν, ο 58χρονος που συνελήφθη από στελέχη της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και προφυλακίστηκε με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων. Παράλληλα, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος δύο ακόμα ατόμων, ηλικίας 20 και 71 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., της σύλληψης προηγήθηκε διερεύνηση πληροφοριακών στοιχείων αλλοδαπών Αρχών, σχετικά με παράνομη δραστηριότητα χρηστών του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια, από τους οποίους ο ένας ήρθε σε επαφή με αλλοδαπό ανήλικο και του απέστειλε φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ οι άλλοι δύο κατείχαν και διέθεταν ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε και κατόπιν επικοινωνίας με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής των εμπλεκομένων ατόμων.

Σε έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των κατηγορούμενων σε Λέρο και Κρήτη, κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και δύο στικάκια usb. Από την ψηφιακή έρευνα στα πειστήρια από την οικία του 58χρονου, εντοπίστηκε επίσης πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

«Ο 58χρονος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, ενώ προέκυψε ότι είναι και το άτομο που ήρθε σε επικοινωνία με τον αλλοδαπό ανήλικο», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων κατηγορούμενων, υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σημειώνεται πως τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT