Ρέθυμνο: Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση

Ρέθυμνο: Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή Βρύσες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου. Πρόστιμα σε Καβάλα, Σάμο, Μαγνησία και Θεσσαλονίκη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή Βρύσες, στο Ρέθυμνο, προχώρησαν την Πέμπτη στελέχη της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από ανακριτικούς υπάλληλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν Ρεθύμνου, δύο άνδρες ως υπαίτιοι πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών από πρόθεση, σε υπαίθριο χώρο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη οκτώ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Ανακριτικούς Υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ρεθύμνου, δύο ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών εν υπαίθρω, από πρόθεση, στην Τ.Κ. Βρυσσών Ρεθύμνου Κρήτης. Οι προαναφερθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου».

Πρόστιμα σε Καβάλα, Σάμο, Μαγνησία και Θεσσαλονίκη

Στην επιβολή προστίμων, συνολικής αξίας 6.890 ευρώ, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική, αναφορικά με παραβάσεις της νομοθεσίας για τις καύσεις κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα, διοικητικό πρόστιμο 2.187 ευρώ επιβλήθηκε την Τετάρτη σε άνδρα, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός αγροτικής έκτασης, στην περιοχή Κοκκινοχωρίου, του Δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα.

Πρόστιμο αξίας 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν ακόμα άνδρα στη Σάμο, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, ενώ πρόστιμο 1.687 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν άνδρα στη Μαγνησία, ο οποίος προέβη σε καύση φυτικής βλάστησης εντός οικοπέδου.

Τέλος, πρόστιμο 1.546 ευρώ επιβλήθηκε σε άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών προκαλώντας πυρκαγιά σε οικοπεδικό χώρο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT