Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δεν έχουν θέση έμποροι ναρκωτικών και μπράβοι»

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δεν έχουν θέση έμποροι ναρκωτικών και μπράβοι»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την ενίσχυση της αστυνομικής υπηρεσίας στη Μύκονο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση της αστυνομικής υπηρεσίας στη Μύκονο με στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, για την καταπολέμηση του εγκλήματος στο νησί, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα σε αυτό, εξ ου και προτίθεται να ενισχύσει περαιτέρω την υποδιεύθυνση της Μυκόνου. «Η αποστολή μας είναι η εξάρθρωση όλων των συμμοριών αυτών και των ομάδων, οι οποίοι παραβατούν και εγκληματούν. Δεν έχουν θέση στη Μύκονο ούτε οι μπράβοι, ούτε οι έμποροι ναρκωτικών, ούτε αυτοί οι οποίοι έρχονται εδώ παρανομώντας για να αποκομίσουν οφέλη», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Βερώνη και στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού, εκπρόσωποι επαγγελματιών κ.ά. «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, με ενίσχυση σε προσωπικό, σε μέσα, σε εξοπλισμούς, έτσι ώστε η αστυνομία στο νησί να είναι αξιόμαχη και αποτελεσματική, δίπλα στους πολίτες», δήλωσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες στη Μύκονο βρίσκεται και συντονίζει αστυνομικές δράσεις ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που και το διάστημα 2020-2021 είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας παρόμοια αποστολή. Στο διάστημα 30-31 Ιουλίου ελέγχθηκαν 290 άτομα, 282 οχήματα και 8 καταστήματα. Συνελήφθησαν 6 άτομα, τρία για παρακώλυση συγκοινωνιών και βία κατά υπαλλήλων, δύο για πλαστά έγγραφα και ένα για ηχορρύπανση. Βεβαιώθηκαν 92 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για μέθη, μη χρήση κράνους αλλά και παροχή υπηρεσιών ταξί δίχως σχετική άδεια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT