Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Θέρμη και Σκούρτα Βοιωτίας

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Θέρμη και Σκούρτα Βοιωτίας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα Κυριακή σε δασική έκταση στα Σκούρτα Βοιωτίας και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στα Σκούρτα εκδηλώθηκε στις 16:30 σε δασική έκταση στον Αγιο Αθανάσιο, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 35 πυροσβέστες, με δύο ομάδες δασοκομάντος, οκτώ οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα υπό μερικό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά στην Αγία Παρασκευή, στη Θέρμη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο θα παραμείνουν 25 πυροσβέστες, έξι οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα μέχρι νεωτέρας.

Οσο υπήρχε ακόμη το φως της ημέρας, στην κατάσβεση έλαβαν μέρος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καθώς και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Θέρμη και Σκούρτα Βοιωτίας-1
Φωτ. από την πυρκαγιά στην Αμυγδαλίτσα Ναυπλίου: Αργολικές Ειδήσεις/Studio B&G

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν μέσα στη νύχτα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο στην περιοχή Αμυγδαλίτσα Ναυπλίου όσο και στο Τραχήλι Αλιβερίου Ευβοίας, χωρίς όμως τη συνδρομή των εναέριων μέσων που βοηθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης νωρίτερα. Εχουν πάντως οριοθετήσει τις φωτιές αυτές.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, οριοθετήθηκαν και οι πυρκαγιές σε Δομοκό, Τανάγρα και Νέα Σάντα Ροδόπης. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στα πεδία.

Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττικοβοιωτία και Εύβοια είναι η κύρια αιτία πολλών από των πυρκαγιών που ξέσπασαν σήμερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο «X» ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ τονίζει ότι «σε δύσκολες, δύσβατες δασικές περιοχές πυροσβέστες, πιλότοι και δυνάμεις πολιτικής προστασίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει: «Σήμερα ξέσπασαν πάνω από 60 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 45 μετά το μεσημέρι. Κύρια αιτία η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττικοβοιωτία και Εύβοια. Σε δύσκολες, δύσβατες δασικές περιοχές με μεγάλο κίνδυνο εξάπλωσης, πυροσβέστες, πιλότοι και δυνάμεις πολιτικής προστασίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT