Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς

Tα στοιχεία των ζώων συντροφιάς αποτελούν το 10ο κατά σειρά έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Τι περιλαμβάνει το νέο ηλεκτρονικό έγγραφο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσβαση στα στοιχεία που περιλαμβάνει το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (pet.gov.gr) και αφορούν στα ζώα ιδιοκτησίας τους, έχουν από την Τρίτη οι πολίτες, μέσω του Gov.gr Wallet.

Στο νέο έγγραφο που είναι διαθέσιμο στο Gov.gr Wallet περιλαμβάνονται τα εξής στοιχεία: Ονομα ζώου συντροφιάς, Φωτογραφία, Κωδικός σήμανσης (microchip), Φύλο, Είδος, Ενδειξη στείρωσης (ναι/όχι), Ενδειξη αντιλυσσικού εμβολιασμού (ναι/όχι), Ημερομηνία ισχύος εμβολιασμού, Ζώο Συντροφιάς ειδικής κατηγορίας, Ενδειξη για αποστολή γενετικού υλικού (DNA) (ναι/όχι), Ημερομηνία αποπαρασίτωσης για ενδοπαράσιτα και για εξωπαράσιτα.

Οπως αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, πλέον οι ιδιοκτήτες θα έχουν στη διάθεσή τους, ανά πάσα στιγμή, την ημερομηνία λήξης ισχύος του εμβολιασμού του ζώου τους, αλλά και τον αριθμό του κωδικού σήμανσης (microchip) που μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία ανεύρεσής του, σε περίπτωση απώλειας.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς καταχωρούνται και μπορούν να μεταβληθούν αποκλειστικά από τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο κτηνιάτρους. Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία ζώων συντροφιάς αποτελούν το 10ο κατά σειρά έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT