Φωτιές στη Βάρη: Το προφίλ του 66χρονου που συνελήφθη

Φωτιές στη Βάρη: Το προφίλ του 66χρονου που συνελήφθη

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή ο 66χρονος που συνελήφθη για τις τέσσερις πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής πριν από περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συλληφθείς είχε διατελέσει καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι στη σύλληψή του οδήγησαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας οικιών καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία.

Ο άνδρας έχει καταγραφεί να βρίσκεται σε μικρή ακτίνα από τις εστίες φωτιάς σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, σε δύο περιστατικά ο άνδρας εμφανίζεται να βάζει φωτιά. Το υλικό αυτό τέθηκε υπόψιν του εισαγγελέα με αποτέλεσμα να αξιολογηθεί και τελικά να εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος προσπαθεί να αποφύγει κάθε συσχέτιση του με τις επίμαχες πυρκαγιές.

Το προφίλ του 66χρονου

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, πρόκειται για διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ειδικεύεται στις οικονομικές μελέτες και τις μελέτες επιχειρησιακής έρευνας ενώ έκανε διαλέξεις και στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Για πέντε χρόνια, από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT