Φωτιές – Βάρη: Τα βίντεο έδειξαν τον εμπρηστή – Είχε κάνει καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα

Φωτιές – Βάρη: Τα βίντεο έδειξαν τον εμπρηστή – Είχε κάνει καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για τον φερόμενο εμπρηστή της Βάρης, 66χρονο διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην καθηγητή της σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για τον φερόμενο εμπρηστή της Βάρης, 66χρονο διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην καθηγητή της σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», βιντεοληπτικό υλικό, από κάμερες σπιτιού και καταστήματος, δείχνει τον 66χρονο να βάζει φωτιά.

Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται να διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία. Σε άλλο βίντεο φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά. Στη συνέχεια, ο άνδρας προχωρά λίγα μέτρα και βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα. Αφού βεβαιώνεται ότι η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις, απομακρύνεται από την εστία. 

Καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει των χαρακτηριστικών του και των ρούχων που φορά.

 

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ακόμα ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προσήκουσες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT