Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Μηνύματα μέσω 112

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Μηνύματα μέσω 112

Απειλητικές διαστάσεις για την κατοικημένη ζώνη στην περιοχή Αγία Παρασκευή, έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο, σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλητικές διαστάσεις για την κατοικημένη ζώνη στην περιοχή Αγία Παρασκευή, έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο, σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε τρία μέτωπα και στις 5.30 το απόγευμα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς τις Μάνδρες Ρεθύμνου.

«Απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα, προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Μιχάλης Σαρρής υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Το μικρό ορεινό χωριό περιστοιχίζεται από ελαιώνες. Στην ευρύτερη περιοχή, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 162 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, δύο αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. 

Μηνύματα 112

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στην περιοχή Αποδούλου. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αποδούλου Ρεθύμνου παραμείνετε σε ετοιμότητα», ανέφερε.

Νωρίτερα, μήνυμα εστάλη στους κατοίκους και επισκέπτες στις περιοχές Χωρδάκι και Αγιος Ιωάννης να παραμείνουν σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς και σε πλαγιά, όπου οι πυροσβέστες έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια δράσης. Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 5 μποφόρ. 

Μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, δήλωσε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από το Αμέρι και ανέβηκε προς τα πάνω στον δήμο Αγίου Βασιλείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT