Ολονύχτια μάχη στο Ρέθυμνο – Πάνω από 200 πυροσβέστες στο σημείο

Ολονύχτια μάχη στο Ρέθυμνο – Πάνω από 200 πυροσβέστες στο σημείο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Ορνέ, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί τρία μηνύματα από το 112, με το τελευταίο να προειδοποιεί και τους κατοίκους της περιοχής Αποδούλου ότι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής δήλωσε στο Creta24 ότι έχουν καεί περιουσίες των κατοίκων στην Αγία Παρασκευή. «Γίνονται τεράστιες προσπάθειες ώστε να μην καεί το χωριό. Περιμετρικά κάποια σπίτια και η περιουσία των ανθρώπων, κυρίως ελαιόδεντρα δυστυχώς έχουν καεί. Δεν ξέρουμε αν έχουν καεί σπίτια γιατί είναι «σκόρπια», αλλά γίνονται μεγάλες προσπάθειες να σωθεί ο οικισμός», τόνισε ο κ. Σαρρής, προσθέτοντας ότι έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα, μεταξύ των οποίων και κτήματα με ελαιόδεντρα.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν εκ νέου και πλέον επιχειρούν 222 πυροσβέστες με 14 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν δύο αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. Στις δυνάμεις περιλαμβάνονται και δασοκομάντος από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο παρουσιάζει δυσκολίες αφού έχει διακλαδωθεί σε χαράδρες. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT