Ποιος είναι ο εμπρηστής της Βάρης – Τον πρόδωσαν τα βίντεο

Ποιος είναι ο εμπρηστής της Βάρης – Τον πρόδωσαν τα βίντεο

Youtuber, συγγραφέας, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, είχε πραγματοποιήσει διαλέξεις στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 66χρονος που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ως δράστης τριών εμπρησμών και μιας απόπειρας στην περιοχή της Βάρης, στις 8 και 9 Ιουνίου. Η εμπλοκή του φέρεται να προέκυψε από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Στελέχη της υπηρεσίας εντόπισαν ήδη από τα μέσα Ιουνίου βίντεο του εμπρηστή επί το έργον και στη συνέχεια, μέσω καταθέσεων, πέτυχαν την ταυτοποίηση του 66χρονου. Το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψη των εισαγγελικών αρχών, με τον ανακριτή να εκδίδει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Το ένταλμα εκτελέστηκε την Τρίτη και έκτοτε ο 66χρονος κατηγορούμενος κρατείται στη ΓΑΔΑ. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Τα στοιχεία

Ειδικότερα, ο συλληφθείς φέρεται τη νύχτα της 8ης και της 9ης Ιουνίου να προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιές στην περιοχή της Βάρης, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το σπίτι του. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή και εντόπισαν δύο κρίσιμα για την πορεία της έρευνας βίντεο.

Ποιος είναι ο συλληφθείς – Youtuber, συγγραφέας, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, είχε πραγματοποιήσει διαλέξεις στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για βίντεο από κάμερες ασφαλείας μιας κατοικίας και μιας επιχείρησης, στα οποία ο ύποπτος εμφανίζεται να διέρχεται πεζή από σημεία όπου δευτερόλεπτα μετά εκδηλώνεται πυρκαγιά. Επίσης, συγκεκριμένα τη νύχτα της 9ης Ιουνίου εμφανίζεται αρχικά να πετάει ένα φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα χωρίς να ξεσπάει πυρκαγιά και εν συνεχεία να σκύβει και να βάζει φωτιά με αναπτήρα.

Στο διάστημα που ακολούθησε, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον άνδρα που έβλεπαν στα βίντεο χάρη σε μαρτυρίες και καταθέσεις περιοίκων, αλλά και συγγενών του κατηγορουμένου, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο ύποπτος προσομοιάζει στον 66χρονο. Ο συλληφθείς προέκυψε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε στείλει email στον τοπικό δήμο διαμαρτυρόμενος για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του και ζητώντας οι υπηρεσίες να προχωρήσουν σε κοπές δέντρων για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι συγγραφέας αρχαιολατρικών συγγραμμάτων, ενώ πριν από περίπου μία δεκαετία ως διδάκτωρ Κοινωνιολογίας είχε πραγματοποιήσει διαλέξεις στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ. Διατηρεί, μάλιστα, προσωπικό κανάλι στο ΥouΤube με 81.000 εγγεγραμμένα μέλη. Σε σύντομο βιογραφικό σημείωμα που υπάρχει αναρτημένο αναφέρεται ότι έχει γράψει πάνω από 10 βιβλία-μελέτες, καθώς και ότι μετράει πάνω από 25.000 ώρες διδασκαλίας.

Το πιο πρόσφατο χρονολογικά βίντεο στο κανάλι του αναρτήθηκε πριν από τέσσερις μήνες και φέρει τίτλο «Ιδιότητες και δικαιοδοσίες του θεού Ερμή». Προ έξι μηνών αντίστοιχα, ο 66χρονος δημοσίευσε βίντεο από ομιλία του σχετικά με τον «κίνδυνο φυλετικής αλλοίωσης». Μολονότι δεν απολογήθηκε ενώπιον των στελεχών της Πυροσβεστικής, σε σύντομη συνομιλία που είχε μαζί τους φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες περί εμπρησμού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT