Φωτιά στο Ρέθυμνο: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα – Αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα – Αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους

Βελτιωμένη η εικόνα το πρωί της Παρασκευής - Στιγμές πανικού πέρασαν χτες οι κάτοικοι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν να επιχειρούν για τρίτη ημέρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο νότιο Ρέθυμνο ενώ χθες οι συνεχείς αναζωπυρώσεις οδήγησαν στην εκκένωση οικισμών.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, νωρίς το πρωί της Παρασκευής η εικόνα παρουσιάζεται βελτιωμένη και η Πυροσβεστική ελπίζει ότι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων θα καταφέρει να περιορίσει τη φωτιά. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Στιγμές πανικού πέρασαν πάντως χθες κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή. Το μπαράζ μηνυμάτων από την Πολιτική Προστασία, η εκκένωση έξι οικισμών, η ενίσχυση των δυνάμεων καταστoλής με επιπλέον δασοκομάντος από την Αθήνα, καταδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης και την τεράστια «μάχη» που έδιναν χθες πυροσβέστες και εθελοντές.

Οι καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα είναι μεγάλες, σε υποδομές, όπως δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και σε καλλιέργειες, ελαιώνες, αμπελώνες, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις. Το μέγεθος της φωτιάς ήταν τέτοιο που τα σύννεφα καπνού έφθασαν μέχρι και τον νομό Ηρακλείου.

Στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χθες επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 290 πυροσβέστες με 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 54 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχείρησαν 13 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό. Στην περιοχή επρόκειτο να μεταβεί χθες το βράδυ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα neakriti, οι καταστροφές είναι μεγάλες στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννη, Ανω Μέρους και Αποδούλου.

 
 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT