Ρόδος: Κινητοποίηση ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ για τέσσερις Τούρκους

Ρόδος: Κινητοποίηση ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ για τέσσερις Τούρκους

Για εργασίες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην παραμεθόριο οι εργολάβοι υποχρεούνται να έχουν ειδική άδεια

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές της Ρόδου προχώρησαν χθες στη σύλληψη τεσσάρων Τούρκων υπηκόων που πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης σε κεραία κινητής τηλεφωνίας χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια.

Οι συλληφθέντες απασχολούνται σε εταιρεία ιδιοκτησίας επίσης Τούρκων υπηκόων, η οποία αναλαμβάνει τέτοια έργα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχθηκαν χθες και προέκυψε ότι δεν διέθεταν άδεια κάτι που κρίθηκε ύποπτο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί και σε άλλο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου να πραγματοποιούν παρόμοιες εργασίες.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν υπό επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και χθες μετά το νέο περιστατικό αποφασίστηκε να συλληφθούν.

Ο πάροχος, πάντως, επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις εκτελούσαν έργο συντήρησης για λογαριασμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνεργείο είχε έρθει από την Τουρκία καθώς εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα συνέφερε περισσότερο λόγω χαμηλότερων ημερομισθίων.

Σημειώνεται πάντως ότι για εργασίες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην παραμεθόριο οι εργολάβοι υποχρεούνται να έχουν ειδική άδεια.

Στην προκειμένη περίπτωση οι προϋποθέσεις δεν πληρούνταν και για αυτό αποφασίστηκε η σύλληψη και κράτηση των τεσσάρων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι αρμόδιες αρχές, δεν πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας αλλά για υπόθεση που αφορά τη μη τήρηση των διαδικασιών ασφάλειας που προβλέπονται.

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε αλλά νησιά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT