Πυρκαγιά στο Ρέθυμνο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις κοινότητες

Πυρκαγιά στο Ρέθυμνο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις κοινότητες

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν μήνα, έως τις 9 Σεπτεμβρίου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, λόγω των πυρκαγιών, οι δημοτικές κοινότητες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννη, Ανω Μέρους και Αποδούλου του δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν μήνα, έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, κατέθεσε νέο αίτημα για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρο τον δήμο.

Το αίτημα υποβλήθηκε λόγω της σοβαρότητας των πυρκαγιών και των εκτεταμένων καταστροφών που έχουν προκληθεί.

Ο δήμος Αμαρίου παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τις Αρχές, καταβάλλοντας, σύμφωνα με τον κ. Μουρτζανό, κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών και επιδιώκει την εκκίνηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT