Ελεύθεροι οι Τούρκοι εργάτες στη Ρόδο που «ανησύχησαν» ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ

Ελεύθεροι οι Τούρκοι εργάτες στη Ρόδο που «ανησύχησαν» ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ

Οι συνήγοροί τους προσκόμισαν αντίγραφο σύμβασης εργασίας με εταιρεία με έδρα στη Μάνδρα Αττικής και αντικείμενο την εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών σταθμών τηλεφωνίας, συγκεκριμένου παρόχου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προκάλεσε η συμμετοχή Τούρκων σε εργασίες συντήρησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Ρόδο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, τρεις εργάτες προσήχθησαν από τη Λίνδο και παρέμειναν υπό κράτηση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού από τα έγγραφα που παρουσίασαν προέκυψε η νόμιμη παραμονή και εργασία τους στη χώρα.

Το χρονικό

Η παρουσία τους στην περιοχή είχε καταγγελθεί στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου από αξιωματούχο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κατασκευή κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όταν πραγματοποιείται σε παραμεθόριες περιοχές, απαιτεί ειδική άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την οποία οι Τούρκοι δεν είχαν μαζί τους.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι έφεραν βίζα εργασίας διάρκειας 6 μηνών, ενώ οι συνήγοροί τους προσκόμισαν αντίγραφο σύμβασης εργασίας με εταιρεία που έχει την έδρα της στη Μάνδρα Αττικής και αντικείμενο την εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών σταθμών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, συγκεκριμένου τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας είναι Ελληνας μουσουλμάνος της Θράκης.

Οι τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με υπόθεση κατασκοπείας. 

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και το τουρκικό προξενείο στη Ρόδο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT