Σαλαμίνα: Τραυματισμός λουόμενου από ταχύπλοο – Σύλληψη του χειριστή του

Σαλαμίνα: Τραυματισμός λουόμενου από ταχύπλοο – Σύλληψη του χειριστή του

Ο 80χρονος χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη για αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ασφάλισης και άδειας εκτέλεσης πλόων σε ισχύ. Στο Θριάσιο νοσηλεύεται το θύμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 68χρονος λουόμενος τραυματίστηκε στη Σαλαμίνα από ταχύπλοο σκάφος, ο χειριστής του οποίου συνελήφθη από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο τραυματισμός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Γυάλα.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα και σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ παράλληλα κλήθηκε και ασθενοφόρο. Ο 68χρονος, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο αριστερό πόδι, διακομίσθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο στην Ελευσίνα, όπου και νοσηλεύεται.

Παράλληλα, ο 80χρονος χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 28 του Π.Κ. (Αμέλεια) και του άρθρου 314 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια). Του επιβλήθηκαν επίσης διοικητικές κυρώσεις, καθώς στερούνταν ασφάλισης και άδειας εκτέλεσης πλόων σε ισχύ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό τραυματισμού ενός 68χρονου ημεδαπού λουόμενου από ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Γυάλας Σαλαμίνας. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ παράλληλα κλήθηκε και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Ο 68χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι (κάταγμα άκρου πόδα), διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ΘΡΙΑΣΙΟ, όπου και νοσηλεύεται. Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 80χρονος ημεδαπός χειριστής του Τ/Χ, για παράβαση του άρθρου 28 του Π.Κ. (Αμέλεια) και του άρθρου 314 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια), ενώ παράλληλα του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις, καθώς στερούταν ασφάλισης και άδειας εκτέλεσης πλόων σε ισχύ».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT