Εβρος: Προφυλακίζεται ο 32χρονος κατηγορούμενος για βιασμό και οικογενειακή βία

Εβρος: Προφυλακίζεται ο 32χρονος κατηγορούμενος για βιασμό και οικογενειακή βία

Αρνήθηκε ότι κρατούσε τη γυναίκα κλειδωμένη στο σπίτι και την βίαζε, ομολόγησε όμως πρόκληση σωματικής βλάβης και την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσωρινή κράτηση του 32χρονου, κατοίκου Διδυμοτείχου Έβρου, ο οποίος συνελήφθη στις 5 Αυγούστου μετά την καταγγελία της 32χρονης συντρόφου του για κατ’ εξακολούθηση βιασμό, άσκηση ενδοοικογενειακής βίας, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη κατακράτηση, αποφάσισε η ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Ο 32χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κατά την απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού και της παράνομης κατακράτησης, ωστόσο αποδέχθηκε-ομολόγησε την πρόκληση σωματικής βλάβης και την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής.

Τον 32χρονο κατήγγειλε στις 2 Αυγούστου η σύντροφός του. Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα κατήγγειλε ότι την είχε κλειδωμένη στο σπίτι από τον Ιούλιο έως και τις 2 Αυγούστου, όταν κατάφερε να δραπετεύσει, και με τη χρήση σωματικής βίας την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις. Επίσης, της είχε αφαιρέσει το κινητό της τηλέφωνο και την ταυτότητά της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισε την προσωρινή κράτηση λόγω του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του, γιατί το κατηγορητήριο είναι βαρύ (ειδικά αυτό που αφορά τον βιασμό) και γιατί κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας και από το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν προκεύπτει το κύριο αδίκημα, αυτό του βιασμού, και ότι ο κατηγορούμενος θα δικαστεί για τα δύο πλημμελήματα που έχει ομολογήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT