Φωτιές: Μέτωπα σε Μέγαρα και Βαρνάβα – Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις

Φωτιές: Μέτωπα σε Μέγαρα και Βαρνάβα – Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στις Αγειρούσες Μεγάρων και τον Βαρνάβα Αττικής

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιές σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα μαίνεται πυρκαγιά στην περιοχή Αιγειρούσες Μεγάρων στην Αττική. Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα από εδάφους επιχειρούν 48 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και εθελοντές. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Πριν λίγη ώρα, εστάλη μήνυμα του 112 που καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή Νέο Μάζι Μεγάρων να απομακρυνθούν προς Αιγειρούσες.

Εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή η τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ως εξής:

  • Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμος Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι
  • Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμος οδός προς την Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου
  • Περιφερειακή οδός Μεγάρων- Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από τη θέση Δίστρατα
  • Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου

Παράλληλα, φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Πλέον επιχειρούν 165 πυροσβέστες με εννέα πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Το μεσημέρι της Κυριακής, στάλθηκε μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Βαρνάβα να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι. 

Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Βαρνάβα λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ως εξής:

  • Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα
  • Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα
  • Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. στις παραπάνω εκτροπές κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα.

Φωτιά εκδηλώθηκε επίσης λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι στην Ερέτρια σε δασώδη περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε περιοχή με σπίτια, ενώ την ίδια ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την περιοχή αλλά και την Κεντρική Ελλάδα, μηχανήματα και υδροφόρες των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς βρίσκονται ήδη στο πεδίο επιχειρώντας να περιορίσουν την πυρκαγιά, ενώ ζητήθηκε να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσής της και εναέρια μέσα.

Στο μεταξύ, φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Στους κατοίκους της περιοχής στάλθηκε μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει τεθεί αυτή την ώρα υπό μερικό έλεγχο. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT