Βαθρακογιάννης στην «Κ»: «Οι τρεις γραμμές άμυνας» για την ανάσχεση της πυρκαγιάς

Βαθρακογιάννης στην «Κ»: «Οι τρεις γραμμές άμυνας» για την ανάσχεση της πυρκαγιάς

Πώς αναμένεται να πνέουν οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας -Τα χαρακτηριστικά της περιοχής που καίγεται.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρία βασικά σημεία όπου υπάρχουν δυναμικά πύρινα μέτωπα δίνουν το βάρος τους οι δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα, όπως είπε, μιλώντας στην «Κ», ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. 

Ειδικότερα, οι τρεις βασικές γραμμές ανάσχεσης της πυρκαγιάς αλλά κι άμυνας κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα είναι στα βόρεια στο Μικροχώρι Ωρωπού, στα ανατολικά στο Γραμματικό και στα νότια, στη Σταμάτα. «Δυστυχώς θα έχουμε ανέμους και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με ένταση 3 μποφόρ αλλά με ριπές που θα φτάνουν τα 5 και 6 μποφόρ», ανέφερε επίσης ο κ. Βαθρακογιάννης. Σημειώνεται ότι νωρίτερα στην περιοχή επικρατούσαν ακόμη πιο ισχυροί άνεμοι οι οποίοι άρχισαν να υποχωρούν λίγο μετά τις 8 το βραδύ της Κυριακής.  

Αυτός ο περιορισμός της ισχύος των ανέμων αξιολογείται ως ένα θετικό στοιχείο. «Μας κάνει να ευελπιστούμε ότι δεν θα προχωρήσει πάρα πολύ η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πολύ νωρίς, βέβαια, το πρωί οι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαθρακογιάννης. 

Σημειώνεται ότι από νωρίς αύριο το πρωί, το πρώτο εναέριο μέσο θα ξεκινήσει να επιχειρεί στις 5.30 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής. 

Με δεδομένο ότι οι άνεμοι αύριο θα πνέουν ισχυροί, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένουν αναζωπυρώσεις στο μέτωπο. 

Οσο αφορά τα χαρακτηριστικά της περιοχής που καίγεται, ο κ. Βαθρακογιάννης σημειώνει ότι πρόκειται για μια «μικτή ζώνη παλιού δάσους με πεύκα, με πλατάνια και δρύες, μια περιοχή με πυκνή βλάστηση δηλαδή η οποία “διακόπτεται” απο οικισμούς και οικόπεδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν πολλά ακαθάριστα οικόπεδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT