Πυρκαγιές: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Πυρκαγιές: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Με τη διάθεση προσωπικού και μέσων και τη δραστηριοποίησή τους όπου τους ζητηθεί, συνδράμουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη διάθεση προσωπικού και μέσων και τη δραστηριοποίησή τους όπου τους ζητηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συνδράμουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ στα αντίστοιχα Γενικά Επιτελεία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός ΓΕΑ Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Δείτε live λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πέραν της διάθεσης του πυροσβεστικού στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας (αεροσκάφη τύπου CL -215/415 CANADAIR και ελικόπτερα CH – 47D CHINOOK), στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική συνδράμει επίσης η Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών.

Πυρκαγιές: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων-1
Φωτ. INTIME News

Η ΔΙΚΑΦΚΑ συστάθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», υπό τις οδηγίες του διοικητή της, αντιστράτηγου Μιχαήλ Κλούβα. Οπως αναφέρεται, η ΔΙΚΑΦΚΑ, με βαρέα οχήματα (τύπου «grader»), δημιούργησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χθες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες σήμερα αντιπυρικές ζώνες στην Αττική.

Πυρκαγιές: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων-2
Φωτ. INTIME News

Επισημαίνεται ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν επίσης στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική με δύο ομάδες «Δευκαλίων» και έξι ομάδες «Ξενοκράτη».

Παράλληλα, από σήμερα η ΔΙΚΑΦΚΑ συνδράμει με αριθμό λεωφορείων και δικύκλων στις εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών, ενώ ενισχύει τις περιπολίες της σε περιοχές υψηλού κινδύνου, για την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν νέων πυρκαγιών.

Τελος, οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει για επιτήρηση 422 στελέχη και 211 οχήματα που εκτελούν περιπόλους που διέρχονται από ορεινούς όγκους σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ έχουν επανδρώσει 7 φυλάκια με 25 άτομα προσωπικό και 13 οχήματα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT